Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
1. Tedirgin olmak Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Tedirgin olmak vücutta belirtilerin oluşmasına neden olur. Hızlı kalp atışı, terleme, el ve ayaklarda titreme ve ağız kuruluğu ağız kuruluğu bu belirtilerden bazılarıdır.
Bu etkiler gerçek bir tehdit durumunda herkesin yaşadığı ve tehlikeye karşı korunmayı sağlamaya yardımcı olur. Fakat kaygı bozukluğu sırasında belirtiler sadece zihnin ürettiği düşüncelerden kaynaklandığı için tedirginlik hissi gün boyu sürer ve aşırı yorgunluğa neden olur.
2. Huzursuzluk Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Huzursuzluk, kaygının en belirgin ortak bir belirtilerinden biridir
3. Sürekli endişeli olmak Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Anksiyete bozukluğunun en yaygın belirtilerinden biri sürekli endişe duygusudur.
Hepimiz gün içinde endişe yaşarız fakat anksiyete bozukluğu yaşayan kişi endişeye, onu tetikleyen olaylara orantısız tepkiler verir. Endişe yoğun yaşandığı için, günlük işlere konsantre olmayı zorlaştırır.
4. Tükenmişlik Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Tedirgin olmak, sürekli endişeli hal ve huzursuz hissetme yorgun olmaya ve kendini çaresiz hissetmeye neden olur. "bir daha kendimi hiç iyi hissetmeyeceğim sanki. Ne yaparsam yapayım iyileşmeyeceğim"
5. Sinirli olmak Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Kaygı bozukluğu olan çoğu insan, bedensel belirtilerle ve felaketleştirici düşünceler baş edemediği için normalden daha yoğun sinir ve öfke problemleri yaşayabilirler.
6. Uykuya dalamamak Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Uykuya dalma da zorluk çekmek ve gecenin ortasında uyanmak sık yaşanan problemlerdir. Bunun en önemli nedeni gece atak geçirme korkusudur. Ya atak geçirirsem düşüncesi belirtilere, belirtiler, yoğun kaygıya, kaygı uykusuzluğa neden olur.
7. Sosyal ortamlardan uzak durmak Kaygı Bozukluğunun 7 Önemli Belirtisi
Kaygı bozukluğu, öfke, mutsuzluk, hayattan keyif almama, iştahsızlık, sürekli tedirgin yada endişeli hissettirdiği için sosyal ortamlardan da uzaklaşmaya neden olur.
kadıköy psikolog, esenler psikolog, bağcılar psikolog, üsküdar psikolog, güngören psikolog, kadıköy psikolog, ümraniye psikolog, bayrampaşa psikolog, sultangazi psikolog, gaziosmanpaşa psikolog, kartal psikolog, bostancı psikolog, İstanbul psikolog, beykoz psikolog, bahçelievler psikolog, fatih psikolog, kaygı bozukluğu terapisi, panik bozukluk terapisi, aile ve çift terapisi, online terapi, okb terapisi, takıntı terapisi, sosyal fobi terapisi